2020-02-22 08:30:04• hírek • Agerpres/Szatmár.ro

Döntőt játszhat Simona Halep a dubaji WTA-tornán

Foto: essentiallysports.com
Foto: essentiallysports.com

Bejutott Simona Halep a 2.643.670 dollár összdíjazású dubaji WTA-torna döntőjébe, miután pénteken kiváló játékkal 6:2, 6:0-ra legyőzte az amerikai Jennifer Bradyt.


A világranglista második helyén álló, a tornán elsőként kiemelt Halep ezúttal mindössze 62 perc alatt győzte le ellenfelét, miután előző két mérkőzését sokkal nehezebben, három szettben nyerte.

A román lány brékkel kezdte a találkozót, majd hozta a saját szerváját (2-0), aztán Brady is megnyerte az adogatását, ezt követően azonban Halep elhúzott 5:1-re, majd 6:2-re hozta a szettet. A második játszmában Simona Halep egyetlen játékot sem engedett át Bradynek, 6:0-ra nyerte a szettet és ezzel a mérkőzést.

Halep nagyobb hatékonysággal értékesítette mindkét szerváját (76%-46% és 58%-38%), több nyerő ütést mutatott be (16-7) és kevesebb ki nem kényszerített hibája volt, mint az amerikainak (8-14).

Simona Halep 2015-ben megnyerte a dubaji tornát, tavaly pedig a negyeddöntőig jutott, ahol vereséget szenvedett a svájci Belinda Bencictől.

Az idei fináléban a kazah Jelena Ribakina (WTA-19.) lesz Halep ellenfele, aki az elődöntőben a horvát Petra Marticot búcsúztatta.

A döntőt szombaton, romániai idő szerint 17 órától rendezik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: